Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

 

Mi mindenre használható a stencil?

A stencil, vagy egyszerűbben mondva festősablon, egy nagyon sokoldalúan használható eszköz különböző felületek díszítéséhez, dekorálásához.

A választék és a felhasználási terület gyakorlatilag végtelen, így a teljesség igénye nélkül összeszedtünk néhány nagyszerű felhasználási módot.

1. Varázsold újra régi bútoraid!
Elsőre talán nem is gondolnánk, de egy régi megunt bútordarabot nem csak azzal dobhatjuk fel ha átfestjük, az alapszínt tovább díszíthetjük különböző mintás stencilfestéssel. Ennek segítségével könnyedén vintage hangulatú bútortárgyat készíthetünk, vagy a gyerekszoba hangulatához illő kedves mintákkal is díszíthetjük a gyerekek kedvenc fiókosszekrényét.

2. Ez az én szobám!
Festeni nem könnyű, függőleges felületekre pedig még nehezebb. A különböző betűtípusokban kapható betűstencilekkel könnyedén festhetünk betűket, neveket vagy idézeteket olyan felületekre, mint például előszobafal, vagy a gyerekszoba ajtaja.

3. Újra divat a tapéta
Legyen szó bármilyen stílusról vagy irányzatról, kontrasztok és harmóniák - ez a nyitja minden lakás ízléses berendezésének. Egy letisztult szoba kisebb tapétázott felületét kiválasztva igazán különleges sarkot varázsolhatunk a szobában egy szép stencilfestéssel. Ha az alapszín visszafogott, a stencilezéshez választhatunk merészebb árnyalatot, például arany, ezüst, vagy csillámos festéket.

4. Nem csak a lakásban, kertben is!
Lefogadjuk, hogy a következő ötletünkről még nem hallottál! Régi teraszokon, kerti járdákon, a kicsit öregebb fa vagy betonfelületeket elképesztő módon feldobhatjuk egy stencil és egy magasnyomású mosó segítségével. A technika úgy működik, hogy a magasnyomású vízsugár a stencil segítségével mintázatot fest a talajba, ahol éri a vízsugár a felületet, ott kivilágosodik, ahol nem, ott sötétebb marad. Az a legjobb az egészben, hogy ez a "festés" nem végleges, így mindig újabb és újabb mintákat próbálhattok ki.

+1 Játék a fényekkel
A stencillel festett minták látványosak, ha a mintákat hátulról meg tudod világítani. Ennek a legegyszerűbb módja ha egy ablak, vagy bármilyen üvegfelületre sötét festékkel és stencil segítségével izgalmas mintákat festesz. Sötétben szuperül néz ki, ahogy a szoba lámpája megvilágítja a mintákat. 

Stencilt készíteni bármilyen anyagból lehet, ami vízálló, ezáltal nem ázik át, emellett elég merev ahhoz, hogy könnyen bánjuk vele.. A nehézség egyedül abban rejlik, hogy a kívánt mintát nagyon precízen kell kivágni ahhoz, hogy a végeredmény igazán szép legyen. 

Ha nincs kedved nekiállni akkor válassz a kínálatunkból melyek tagjai a gyártás technológiájának köszönhetően rendkívül részletes és aprólékos mintákból állnak.
 

Árukereső.hu