KOH-I-NOOR 1770 Grafitceruza HB 3 Darab/bliszter

Rendelhető
Grafitceruza
Rajzoláshoz és íráshoz egyaránt alkalmas grafit ceruza.
Országos házhozszállítás
Szakértő ügyfélszolgálat
Prémium termékek
Egyszerű vásárlás
299 Ft (235 Ft + ÁFA)
Szállítási idő 1-5 munkanap
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Leírás

Kiváló minőségű cédrusfa alapanyag, nagy törésszilárdságú grafitbél, lakkozott, hatszög alakú ceruzatest - több, mint 100 éve! Nem véletlen, hogy sokak számára a Koh-I-Noor 1500 és 1770-es modellje "A ceruza", az egyik legismertebb és legkedveltebb ceruza fajta.


A sárga grafitceruza


A ceruza története a XVI. században kezdődött, az 1800-as évektől pedig már teljesen a ma ismert formájában, akkori szabadalom szerint készítik. Kialakítása során úttörő munkát végzett Joseph Hardtmuth. 1802-ben szabadalmaztatták a grafitceruza bél gyártását, 1848-ban a gyárat Bécsből České Budějovice-be költöztették, majd 1888-ban Carl Hardtmuth elindította útján a sárga grafitceruzát, ami a gyártó ikonikus termékévé vált, és ma sem hiányzik a tolltartók többségéből.


1900-ban az 1500-as sárga grafitceruza Grand Prix díjat nyert Párizsban, így a világ leghíresebb ceruzája lett.


Hardmuth a ceruzát 17 keménységi fokozatban adta ki, ők vezették be a ceruzák keménységi fokozatát jelölő rendszert is. Bár kézenfekvőnek tűnhet, hogy a "H" a hard szót, azaz keménységet jelöli a "B" pedig a black, mint fekete, - a gyártó szerint azonban a "H" jelölés Hardmuth nevéből, a "B" pedig a város, Budějovice után jött. Az "F", mint fine pedig állítólag a Franz keresztnévből következik. Legyen akár igaz, akár városi legenda - a Koh-I-Noor Hardmuth ceruzák a mai napi egyet jelentenek a minőséggel és tradícióval.
Adatok
Terméktípus
Grafitceruza
Márka
Koh-I-Noor
Radírral ellátott
Nem
Markolat oldalainak száma
6
Keménység
HB
Hegyezett
Igen
Kiszerelés
Bliszter
Vonalkód/GTIN Azonosító
5996368197375
Cikkszám
KAAX0273
Tömeg
20 g/db

Iratkozz fel a kedvezményekért!

Mi pedig megajándékozunk egy kuponnal!

FELIRATKOZOM