Híreink, újdonságaink

Kérdések és válaszoK - Egészségügyi Szájmaszk

2020.03.27 11:38
Kérdések és válaszoK - Egészségügyi Szájmaszk

A szájmaszk használatának kérdése igencsak megosztó. A nagy igényre való tekintettel cégünk is beszerzett 3 rétegű egészségügyi szájmaszkokat, ebben a bejegyzésben pedig

Kérdések és válaszoK - Egészségügyi Szájmaszk

A szájmaszk használatának kérdése igencsak megosztó. A nagy igényre való tekintettel cégünk is beszerzett 3 rétegű egészségügyi szájmaszkokat, ebben a bejegyzésben pedig megnézzük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, és összefoglaljuk azokat a tényeket melyeket biztosan tudunk. 

 

1. A szájmaszk megvéd a koronavírus ellen? 
A válasz nem. Sokféle szájmaszk létezik, egyesek képesek arra, hogy kiszűrjék a nanométerben mérhető kórokozókat, mások csupán a porszemnyi nagyságú részecskéket képesek megállítani, de ezek egyike sem garantál maximális védelmet. A cseppfertőzéssel terjedő koronavírus akár a szemünkön keresztül is bejuthat a szervezetünkbe, így hiába viselünk maszkot, akkor is ki vagyunk téve fertőzésveszélynek. 

2. Miért érdemes mégis viselni? 
Több ok miatt is. A csoportos és tömeges fertőzések periódusában már nem tudhatjuk, hogy mi magunk nem hordozzuk-e a vírust. Sokaknál nem tapasztalhatók tünetek, vagy nagyon enyhe lefolyású a fertőzés. A maszk viselése viszont megvédi környezetünket attól, hogy köhögés közben a levegőbe juttassuk a kórokozókat. 

Emellett, az egészségügyi maszk viselésének fontos lélektani hatása is van. Ha ugyanis viseljük, sokkal elővigyázatosabbak vagyunk, kevesebbett érintjük meg az arcunkat, de ha megszokásból oda is nyúlunk véletlenül az, akkor sem közvetlenül a szájunkhoz vagy orrunkhoz érünk hozzá. Nem utolsó sorban, ha maszkot viselünk, az környezetünket is óvatosabbá teszi. 

Összességében érdemes tehát viselni, még az egyszerú orvosi szájmaszkot is, hiszen minél többet teszünk a járvány terjedése ellen, annál jobban lassítható a folyamat, ami az egészségügyi intézmények tehermentesítését jelenti. Ez, ebben a helyzetben döntő fontosságú.

3. Melyek azok a maszkok, amelyek kiszűrik a vírusokat? 
A munkavédelmi szájmaszkoknak három minősített kategóriája van. Az FFP minősítés (azaz részecskeszűrő félálarc) három kategóriába sorolható: FFP1, FFP2, FFP3. Ez a minősítési rendszer vizsgálja a légszűrő képességet, a szivárgás lehetőségét és az illeszkedést is. Egyedül az FFP3 jelölésű szájmaszkok képesek kiszűrni a szilárd és folyékony halmazállapotú részecskék, így a vírusok 99%-át is. 

Hangsúlyozzuk, a kínálatunkban megtalálható EEXX0126 cikkszámú Egészségügyi Szájmaszk nem véd a vírusok ellen, de szakértő ajánlások alapján alapvető eszköze a koronajárvány elleni védekezésnek. A mennyiségi egységcsomagokat egészségügyi okok miatt nem bontjuk, így azok darabra nem kaphatók. Szájmaszk rendelés nagy tételben is leadható, kérje egyedi ajánlatunkat!

Iratkozz fel a kedvezményekért!

Mi pedig megajándékozunk egy kuponnal!

FELIRATKOZOM