Híreink, újdonságaink

Mi alapján válasszunk iskolatáskát?

2021.06.22 10:19
Mi alapján válasszunk iskolatáskát?

Cikkünkben ismertetjük a legfontosabb tényezőket

Irány a suli! Persze, még csak június van, mondhatnák sokan, de egy tapasztalt szülő tudja, hogy a lehető legjobb döntés elkerülni az augusztusi őrületet. És hogy miért fontos dolog alaposabban utánajárni, hogy milyen iskolatáska kerüljön gyermekeink hátára? Számtalan oka van: olvass tovább!

Divat, vagy egészség?

Amikor iskolatáskát kell választani, gyakran az egyik legfontosabb (vagy talán az egyetlen) szempont az, hogy mennyire néz ki jól a táska. Az iskolatáska kiválasztásánál gyakran jelen van a táska jövőbeni hordozója is, így a választás sokszor olyan táskára esik, ami egyszerűen “csak szép”, azonban ennél egy fokkal tovább kell menni! Természetesen az esztétika sem utolsó szempont, de gondolni kell arra is, hogy jobb esetben egy ilyen táskát évekig fog hordani gyermekünk, így a legfontosabb legyen az egészség! Egy rosszul megválasztott táska hosszú távon rossz tartást, hátfájást, sőt, még gerincferdülést is okozhat! A Printkernél kapható Belmil iskolatáskák anatómiailag és ortopédiailag is kiválóak: azt, hogy gerinckímélők, számtalan teszt alámtámasztja. Néhány tény:

 • A Belmil ergonómiai iskolatáska, légáteresztő és párnázott hátkialakításának köszönhetően a gyermekek gerincét ért terhelés minimálisra csökken.
 • A szintén párnázott és könnyen állítható vállpántok tovább növelik a kényelmet.
 • A Belmil iskolatáska több modelljénél a levehető mellöv segítségével a súly optimalizálható.

Megbízhatóság

Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy a választott táska tényleg megfelelően óvja gyermekünk egészségét? Fontos utánanézni, hogy végeztek-e teszteket ezzel kapcsolatban, és szerencsére a Belmil igen!

2015-ben orvosok és gyógytornászok 12 gyermek részvételével tesztelték a Belmil iskolatáskákat, vizsgálva azok anatómiai kialakítását, a kedvező testfelszíni illeszkedést és a táska viselésének komfortosságát. 

A  tesztben  résztvevő  gyermekek a kisiskolás korcsoportba tartoztak (6-10 év). Testmagasságuk 112 és 145 cm, testsúlyuk 21 és 37 kg között mozgott. A terhelési súly 4-7 kg-ig változott. A  vizsgálat  során  egyértelműen  megállapítást nyert, hogy a Belmil iskolatáska  a tervezési szempontoknak megfelel, anatómiailag, biomechanikailag és ortopédiailag is kiváló. Az iskolatáska kialakítása csökkentette a vállak és a gerinc terhelését, a hordott súlyt a gyermek nem érezte nagy tehernek. Igen kedvezőnek bizonyult az övpánt elmozdulást gátló hatása (404-20 Customize-me típus), melynek köszönhetően az ágyéki gerincet ért terhelés eloszlása is optimális volt. 

A teszt során a Belmil iskolatáska viselése 11 esetben a gyermek testtartását nem változtatta meg, a maradék egy esetben pedig nem hogy rontotta volna, de javította a gyermek hanyag tartását!

Tartósság

Egy minőségi iskolatáska nem olcsó, de ami biztosítja gyermekünk megfelelő egészségét, azért nincs olyan, hogy “túl nagy ár”. Arról is sokan megfeledkeznek, hogy egy ilyen táskát évekig hordanak a gyerekek. Sőt! Több Belmil iskolatáskát vásárló ügyfelünk is jelezte már, hogy sokszor a táskát megöröklő kisebbik gyermek is évekig használja még ezeket a táskákat! :)

Divat

Természetesen az is világos, hogy egy kisgyermek nem attól fog boldogan iskolába indulni, ha egy ergonómiailag megfelelő iskolatáska van a hátán… hanem attól, ha egy menő iskolatáska van a hátán! A Belmil ebben is szuperül teljesít: az évente megújuló, széles választékban mindenki megtalálja a hozzá illő iskolatáska formát, mintát, dizájnt!

A különböző táskákon a mintákat többféle különböző technikával dolgozzák ki:

 • sötétben világító elemek
 • hímzés
 • gumiembléma
 • festés
 • fényes kövecskék
 • anyagapplikáció
 • szalagok
 • csillámporos festés

A technikák összekapcsolásával a minták egyediek és különlegesek, mindenki figyelmét felkeltik.

További fontos részletek

Számtalan olyan apróság van még, amire figyelni kell iskolatáska vásárlásnál. Mik azok, amikben szintén nagyszerűen teljesít a Belmil?

 • Az iskolatáska könnyű, mégis erős és vízálló anyagból készül.
 • Az oldalerősítések és a kemény műanyag talp növelik az iskolatáska tartósságát, megóvja a táskát a szennyeződésektől és stabilitást biztosít.
 • Az iskolatáska tágas, belső rekeszeinek köszönhetően garantáltan könnyebben megy majd a bepakolás. Minden méretű füzet és könyv elfér benne.
 • A Belmil iskolatáska oldalzsebeiben kényelmesen elfér egy üdítős üveg (0,7l), kulacs, vagy esernyő.
 • Az iskolatáska tetején különböző fülek találhatók, amelyek mind más funkciót töltenek be (kézben kényelmesen vihető, felakasztható).
 • A Belmil iskolatáska a biztonság szempontjából is kiváló: az iskolatáska minden oldalán fényvisszaverő anyag található, hogy gyermeke sötétben is tökéletesen látható legyen.
 • Mosógépben 30 fokon mosható, így az iskolatáska tisztítása is egyszerűbb.

Belmil iskolatáska kínálatunk megtekinthető itt:
https://printker.hu/shop_searchcomplex.php?search=belmil

Iratkozz fel a kedvezményekért!

Mi pedig megajándékozunk egy kuponnal!

FELIRATKOZOM