Híreink, újdonságaink

Mivel kössük le a gyerekeket otthon?

2020.03.29 12:27

Hogyan lehet elviselhetőbbé tenni a gyermekek számára a digitális távoktatást? Egy kis kreativitással!

A digitális távoktatás bevezetése, és ezzel a gyerekek kényszerű lakásfogsága csökkenti a koronavírus terjedésének sebességét, de újfajta kihívásokat ró szülők százezreire. Ennek ellenére egyre többen választják az önként vállalt karantént, ami ebben a helyzetben a legjobb, amit tehetünk.

De mégis mivel kössük le gyerekeinket ebben a nehéz helyzetben? Jó hír, hogy szellemileg lefárasztani a gyerekeket, sokkal könnyebb mint fizikailag. A kreatív energiák lekötése pedig csodákra képes, ezért most összeszedtünk néhány ötletet, hogy legyen igazi minőségi az időtöltés ezekben a hetekben is! 

  1. Menj biztosra!

A kreatív, sok esetben készségfejlesztő készletek, minden szükséges alapanyagot és instrukciót tartalmaznak, és néhány órára garantáltan lefoglalják az aprónépet. Ezekből a készletekből számtalan féle van, mindenki megtalálja azt a mintát, tematikát, ami számára kedves. 

  1. Próbáljatok ki valami újat

A Decoupage (ejtsd: dekupázs) technika nagyon népszerű kicsik és nagyok körében egyaránt, mert nagyon izgalmas, ugyanakkor egyszerű és látványos kreatív technikáról van szó. Dekupázsolni szinte bármilyen tárgyra lehet, de általában papír vagy fadobozokat szoktak vele kidíszteni, melyek ezután dekoratív használati tárgyakká, vagy kiváló ajándékká válnak. 

  1. Maradj a klasszikusoknál

Az akrilfestékek, temperák vagy ujjfestékek mindenféle színárnyalatban és kiszerelésben kaphatók. Ezeket a festékeket sokféleképpen és izgalmasan lehet használni. Ha például a megszokott felhasználáson túl, szeretnénk egy kicsit feldobni ezt a tevékenységet is, szerezzünk be egy festővásznat - a szórakozás garantált. 

  1. Lyukassz, vágj, ragassz, díszíts! 

Igazán könnyű belefeledkezni a különböző színekbe és formákba. Biztos a siker, ha dekorgumiból, filclapból, pompomból és zseníliadrótból vicces állatokat, figurákat vagy éppen húsvéti dekorációt készítetek. Az interneten számtalan egyszerű és látványos ötlet van, ami lépésrő-lépésre megmutatja hogyan kell például mozgó szemű krokodilt, nyuszit vagy kutyus készíteni néhány alapanyag segítségével.

  1. Modellezés

Vannak akiket a térbeli formák jobban lekötnek. Nekik ajánljuk az olyan anyagokat, mint kinetikus homok, gyurma, gipsz vagy éppen az agyag. Az agyagozás gondolata a lakásban elsőre talán ijesztőnek tűnhet, de biztosan maradandó élményt jelent mindenkinek aki kipróbálja. 

+1. Húsvéti készülődés 

Hamarosan elérkezik húsvéti kreatívkodás időszaka is. Rengeteg húsvéti dekorációt készíthetünk házilag, amihez mindenféle alapanyagot felhasználhatunk. A dekoráció saját kezűleg elkészítve sokkal izgalmasabb, ráadásul ebben a témában rengeteg kreatív ötlet, videó és leírás kering az interneten. Nálunk a legnépszerűbb alapanyagok ebben az időszakban a filclapok és dekorgumik, az élénk színű festékek, csillámragasztók és papírdoboz szettek, melyek bejegyzésünk alatt is megtalálhatók, vagy pedig az alábbi linkre kattintva: https://www.printker.hu/kiemelt-termekkorok-2536/husveti-dekoracio-2651

Iratkozz fel a kedvezményekért!

Mi pedig megajándékozunk egy kuponnal!

FELIRATKOZOM